4 portioner

3 msk cocosolja

1/2 kg morötter

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 liten mild chili

2 cm färsk ingefära

1 tsk paprikapulver

1tsk kanel

1 msk vit vinäger

1 msk buljongpulver

8dl vatten

3 dl kokosmjölk

rivet skal & juice av 1/2 citron

lite grönt (t ex ruccola eller persilja) till servering samt ett gott bröd

En mustig soppa med asiatisk touche, värmer gott.

Tvätta och skär bort ändarna på morötterna. Skala lök, vitlök och ingefära. Kärna ur chilin.

Skär allt i mindre bitar, ju mindre bitar desto kortare koktid.

Fräs grönsaker och kryddor i kokosoljan i några minuter. Tillsätt vinäger, buljongpulver och vatten. Låt koka ca 10 min tills grönsakerna är mjuka.

Mixa slät med stavmixer. Tillsätt kokosmjölken, riv i skal av & pressa i citron.

Smaka av med salt och peppar. Klipp över lite grönt vid servering & servera med ett gott bröd.