ca 750 g potatis
3 stora gula lökar
1-2 tsk timjan
2 msk oregano
3 lagerblad
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
6dl buljong & 2dl öl
ett par rejäla klickar med smör
1 knippe färsk gräslök, saltgurka och rostbiff till servering
Sätt ugnen på 175 grader. Värm buljongen med kryddorna och häll i ölen. Tvätta och skiva potatis och lök tunt. Bryn löken i lite smör & olja.
Varva potatis och lök i en ugnsform. Häll över buljongblandningen så att det nästan täcker. Täck med folie och grädda i ugn i ca 10-15 minuter. Tag av folien och grädda ca 25-30 minuter till. Känn efter med potatissticka eller gaffel, stäng av ugnen då potatisen är mjuk nog och låt stå på eftervärmen i ca 5 minuter till. Ta ut ur ugnen och låt stå under folien och dra lite.
Skär upp rostbiffen fint, skiva gurkan på längden i stavar och klipp över gräslöken strax innan servering.