4 portioner

4-5 morötter

4-5 palsternackor

3 klyftor vitlök

1/2 dl olja

salt & peppar

1 tsk paprikapulver

1tsk chiliflakes eller torkad finhackad chili

4 dl ris

1 dl gröna ärtor (burk eller frysta)

4 ägg

bladgrönt

Koka riset enligt anvisning men rör i slutet ner 1dl gröna ärtor. Ställ åt sidan på eftervärme.

Tvätta morötter och palsternackor noga och skär av lite på ändarna, behåll skalen. Skär dem i lagom stora stavar och lägg dem i en skål.

Pressa över vitlök, häll över lite olja, salt, vitpeppar, paprikapulver och chili. Rör om ordentligt och bred ut på plåt. Rosta dem i ugnen i 200 grader i 20 min.

Stek 4 ägg på ena sidan på medelvärme, salta & peppra, behåll gulan intakt.

Lägg upp lite ris och lite grönsaker på varje fat och lägg ägget överst. Strö lite bladgrönt över.