4 portioner

ca 750 g potatis

3 stora gula lökar

1-2 tsk timjan

2 msk oregano

3 lagerblad

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

6dl buljong & 2dl öl

ett par rejäla klickar med smör

1 knippe färsk gräslök, saltgurka och rostbiff till servering

Sätt ugnen på 175 grader. Värm buljongen med kryddorna och häll i ölen. Tvätta och skiva potatis och lök tunt. Bryn löken i lite smör & olja.

Varva potatis och lök i en ugnsform. Häll över buljongblandningen så att det nästan täcker. Täck med folie och grädda i ugn i ca 10-15 minuter. Tag av folien och grädda ca 25-30 minuter till. Känn efter med potatissticka eller gaffel, stäng av ugnen då potatisen är mjuk nog och låt stå på eftervärmen i ca 5 minuter till. Ta ut ur ugnen och låt stå under folien och dra lite.

Skär upp rostbiffen fint, skiva gurkan på längden i stavar och klipp över gräslöken strax innan servering.