4 portioner

1 knippe sparris (250g)

1 rödlök

1 burk rom eller tångkaviar

2 skivor rostbröd

smör att steka i

flingsaltsvartpeppar

4 ägg

Lägg äggen i kallt vatten och låt koka upp och sjud sedan i 4 minuter. Skär brödskivorna i stavar och stek gyllenbruna i smör. Finhacka rödlöken.

Skölj och ansa sparrisen dvs bryt av det nedersta ibland lite träiga på sparrisen och låt dem sedan sjuda i lättsaltat vatten i ca 5-10 minuter. De ska inte överkokas utan ha lite motstånd kvar. De kan gärna kokas i en traktörpanna eller liknande så att de kan kokas raklånga utan att böjas.

Lägg upp några brödstavar, några sparris, några matskedar rom/kaviar och några matskedar lök fint på varsitt fat och servera med ett halshugget löskokt ägg i äggkopp att doppa i. Ha framme salt och peppar att krydda med efter tycke och smak.